Pokličite!
041 962 418

 
 
Novice / aktualno / akcije »

21.06.10 - Angleški in nemški tečaj za najmlajše

 Prijavite svoje najmlajše na angleške in nemške tečaje. Rezervirajte si mesto, ker se skupine že kar polnijo. Septembra začnemo z novim šolskim letom.

14.09.09 - Začeli smo!!

 Pričakovanje otrok je bilo ob začetku šolskega leta resnično zelo veliko.
 

Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja

Kaj se zgodi, če se otrok naveliča hoditi na tečaj? Ali lahko tečaj predčasno prekinemo?

Tečajnik lahko kadarkoli prekine z obiskovanjem jezikovnega tečaja, o tem pa je dolžan pisno obvestiti Izobraževalni center ČVEKA in v celoti poravnati obveznosti, ki so bile dogovorjene. V primeru, da tečajnik zaradi opravičljivih razlogov ne more več obiskovati tečaja (npr. v primeru hujše bolezni ali preselitve) se v soglasju z Izobraževalnim centrom ČVEKA poravna le dejansko število realiziranih ur.

 
Kaj storiti, če se otrok boji iti v razred?

V primeru, da je otroka strah iti v razred, ki ga ne pozna, brez staršev, vam svetujemo, da se otroku pridružite v učilnici. Tako se bo ves čas počutil varnega, se bo lažje sprostil in užival v tečaju. Kasneje lahko otroka počakate pred vrati in ga tako postopoma navajate na samostojno obiskovanje tečaja.


Kje dobimo literaturo za tečaj?

Vso literaturo, ki jo potrebujete za tečaj, dobite na prvi uri tečaja.

 
Kako lahko otroku pomagamo doma?

Otroka spodbujajte, da bo naučeno čim večkrat ponovil in tako svoje znanje utrjeval sproti. Z otroki se pogovarjajte o predelani snovi, spodbujajte jih k govorjenju in opisovanju vsakdanjih stvari ter ponavljajte besede obravnavane na tečaju. Skušajte izzvati situacije, v katerih bo otrok uporabil tuje besede, na primer pri nakupovanju, kosilu, na izletu in podobno.

Omogočite jim branje tujih tekstov, najprimernejše so otroške knjige v tujem jeziku, ki so prilagojene za vsako posamezno stopnjo.

 
Katere potrebščine otrok potrebuje za obiskovanje tečaja?

Otrok potrebuje copate, peresnico z barvicami, na razpolago naj ima vsaj 10 ošiljenih barvic, delovno gradivo (učbenik in delovni zvezek) in velik črtan zvezek (od prvega razreda naprej, program Super Bus 1)

 
Kje lahko dobimo informacije o napredku otroka in usmeritve za otrokovo nadaljnje izobraževanje?

Najtočnejše informacije o napredku vašega otroka vam bo dal predavatelj, ki vašega otroka poučuje. Z njim se lahko srečate vsakič po končani uri, ko pridete po svojega otroka. Največ pa boste izvedeli na naših govorilnih urah, ki jih omogočamo dvakrat letno po opravljenih testih. Testi omogočajo objektiven vpogled v otrokovo znanje, s katerim boste lahko nadzorovali otrokov napredek in pomanjkljivosti v njegovem znanju.

 
Ali so govorilne ure obvezne?

Redna udeležba staršev na govorilnih urah ni obvezna, kljub temu pa vam to toplo priporočamo. Govorilne ure so namreč najboljši način, da se s predavateljem pogovorite o napredku in težavah svojega otroka, se posvetujete o delu doma in izveste kako se otrok med urami počuti. Na govorilnih urah vam bomo tudi pokazali rezultate polletnega in letnega testa, ki ga je opravil vaš otrok in tako boste lahko sami presodili kako vaš otrok na tečaju napreduje. Sodelovanje staršev in šole je namreč izredno pomembno, saj le tako lahko zagotovimo kvalitetno delo tako doma kot tudi na naši šoli.
 
Bookmark and Share